Het gruwel verhaal van een overlever!

Het gruwel verhaal van een overlever!

Oké laat ik beginnen met de gezinssituatie toen ik geboren werd. Mijn ouders staan op het punt van scheiden, maar dat weten ik en mijn 4 jaar oudere zus nog niet. Al snel na mijn geboorte scheiden mijn ouders dus, en nu, achteraf, besef ik dat mijn vader zwaar verslaafd was aan alcohol en soms cocaïne gebruikte. Hij was een man die eigenlijk geen emotie kende, en geweld was zijn oplossing voor alles. Hij sloeg mij en mijn zus vaak genoeg, en niemand deed er ooit wat aan. Om maar bij mijn vader te blijven, hij hertrouwde snel, met een zwaar christelijke vrouw. Ze gingen rap samenwonen en ook mijn moeder vond nieuwe liefde. Ook zij woonde snel weer samen. Ik kan mij herinneren dat ik een jaar of 5 was en ik opeens in een donkere kamer op een stoel zat. Overal kaarsen en voor mij mijn stiefmoeder. Er bleek een duivels uitdrijving gaande te zijn, met mij als middelpunt. Ze was er namelijk van overtuigd dat ik een demon in me had. Toen ik vroeg waarom kreeg ik het volgende antwoord, en ik zal de woorden nooit vergeten denk ik. “Jij hebt een demon in je, je vader heeft jou nooit gewild. Je bent ongepland, je vader wil je niet.” Dit heeft hij later vaak duidelijk gemaakt.
Een paar weken laten was mijn vader weer eens dronken en vond ik wit spul op de koffietafel. Ik at het op, en achteraf bleek ik cocaïne gegeten te hebben. Gelukkig belde mijn zus 112 en overleefde ik alles. Toen mijn stiefvader het hoorde was hij woest, Wim was altijd meer een vader voor me. De eerst volgende keer dat mijn pa ons op kwam halen voor het weekend sloeg Wim hem de hele straat door. Ik denk dat hier mijn latere passie voor geweld ontstond.
Eigenlijk ging het zo een tijdje door. We leefden gewoon door, en echte vrienden had ik maar weinig, dus niemand merkte het.
Het gedrag van mijn vader liep ondertussen de spuigaten uit en ook zijn 2e vrouw verliet hem. Ook mijn moeder kon Wim niet meer verdragen en stapte uit haar relatie. Daar gingen we dan. Van luxe leven naar een flatje op 5 hoog. Mijn moeder kon dit maar amper bolwerken. En met de grote studie kosten van mij en mijn zus moest ze een manier vinden om te leven. Ik was 11 toen ik op schoschool kwam en ik hoorde mensen praten en lachen. Tot ik op een gegeven moment recht tegen het naakte lijf van mijn moeder aankeek. Ze bleek de kost te verdienen als webcam vrouw. Ik werd gek en zo ook mijn zus. Samen vertrokken we naar mijn vader en zijn inmiddels 3e! Vrouw. Die 3e vrouw kon ons maar niet accepteren en mijn vader stuurde mijn zus naar een tante in beverwijk. Inmiddels ben ik bijna jarig, en alles loopt weer een beetje goed. Tot ik op mijn verjaardag thuis kom en een koffer zie staan. Ik zie mijn vader nog dronken in de gang staan. “Je gaat eruit, je hebt genoeg gekost. Oprotten!” En zo vertrok ik, op mijn verjaardag, de straten op. Uit eindelijk vond ik onderdak bij een oom. Het leek perfect en ik leek eindelijk een vader te hebben.
Hoe het precies gegaan is weet ik niet, dus vergeef me de fouten erin.
Op een avond werd ik gedrogeerd, en meerdere malen verkracht door mijn oom en zijn man. Dit gebeurde vervolgens elk weekend, en ik werd ook meerdere malen verkocht en verhandeld als seksslaaf. Jarenlang leed ik een dubbelleven, ik kon niemand het vertellen, dan zouden er dingen gebeuren…. doordeweeks leefde ik bij mijn moeder, en ik het weekend werd ik verhandeld. Tot ik eindelijk het lef had om te praten en er stappen ondernomen werden. Ik was 16 toen justitie me vertelde dat ze niks voor me konden doen. En ik voelde me zo ongehoord. Waar ik eindelijk aansluiting wist te vinden was Feyenoord. Ik leerde mensen kennen, en mijn passie voor geweld werd aangewakkerd. Drank, drugs, vrouwen en geweld. Het was het helemaal. Ik leerde mannen kennen die goedkoop aan cocaïne konden komen, en begon het te verkopen. Binnen een jaar werd ik een van de grootste coke dealers in de stad en begon ik ook meer vuurwapen te verkopen. Ik had geld bij het leven, en alles was mooi. Af en toe een korte gevangenisstraf voor voetbal geweld, maar hee wie heeft dat nou niet?! Dacht ik… langzaam kwam ik steeds meer in de greep van de drugs. Ik raakte verder vervreemd en gebruikte zo veel dat ik er makkelijk aan dood kon gaan. En dat probeerde ik meermaals. Ik stond op de rand van het balkon. Klaar om te springen, toen opeens mijn moeder binnenkwam en ik besloot “nu gaat alles anders”. Ik zocht hulp. En met de hulp van vrienden en de psychologische hulp heb ik nu, 1,5 jaar later mijn leven goed onder de knie. Ik ben nuchter, ik heb plezier en ik hou van het leven.

We vroegen hem:
Stel je voor, je krijgt de kans om de jongere versie van jezelf advies te geven…Wat zou jij dan zeggen?

Geef jezelf nooit de schuld van die dingen die anderen doen. Door mijn schuld gevoel over het seksuele misbruik heb ik veel fout gedaan. Nu ik me realiseer dat ik enkel slachtoffer ben kan ik vrij leven en normaal denken. Zover ik dat kan.
En, luister altijd naar mensen met ervaring. Leer van hun fouten in plaats van ze na te doen. Erbij horen is niks. Reputatie is niks. Het vervalt sneller dan je denkt. Zorg dat je zekerheid hebt en ga voor het geen je wilt!